Téli esküvő? Így öltözködjön a menyasszony, ha télen fogad örök hűséget!

Kíváncsi, milyen menyasszonyi ruhát érdemes viselnie, ha téli esküvőt szeretne? Legtöbben télen inkább az eljövendő tavaszi vagy nyári esküvőjük előkészületeivel szeretnek foglalatoskodni, finom meleg borosteát vagy épp forrócsokit kóstolgatva.

Igaz, ami igaz, nem mindenkinek való egy téli esküvő. A tél ugyanis sötét, nyirkos, latyakos és jeges, legfőképpen pedig hideg. Nagyon hideg.

Egy szép téli nap igazán remek időpont az esküvőre!

Azonban a merészebbek kihasználhatják mindezen negatív jellemzőket és könnyen előnyt kovácsolhatnak mindabból, amiben mások csak a kellemetlenségek sorát látják.

Hiszen milyen egy igazi, jó hangulatú téli esküvő? Ragyogó és feledhetetlen! Egy téli esküvő a sejtelmesen csillogó vagy épp jégkristályként szikrázó fényekkel és a szívet-lelket kellemesen melegítő ételekkel, italokkal, egy varázslattal teli, hosszú és emlékezetes éjszaka.

Az esküvői ruha kiválasztását, bérlését vagy épp megvásárlását minden menyasszony tudja, hogy nem jó az utolsó pillanatra hagyni. Télre tervezett esküvő esetén azonban gyakran azzal szembesül a boldog menyasszony, hogy nyár közepén nehéz elképzelnie azt, mennyire is lesz hideg az időjárás.

Sokan ragaszkodnak ezért a pántos, vékony, csipkés menyasszonyi ruhához, amely lássuk be, nem nulla fok alatti hőmérsékleten való viselésre lett kitalálva.

Szerencsére a tervezők azokra a menyasszonyokra is gondoltak, akik nem szeretnének nehéz, vastag selyem, valamint hosszú ujjú és szőrmegalléros-prémes ruhát viselni, pedig annak is meg van a maga varázsa. Téli esküvők esetén többféle kiegészítő ruha áll rendelkezésére a menyasszonyoknak, például ez Stella York A-vonalú esküvői királylány-ruha.

Milyen menyasszonyi ruhát válasszon téli, hideg időre?

Prémes pelerintől a kis kabátokon át a bokáig érő fehér szőrmekabátokig, széles kalapoktól a kesztyűkön át a kézmelegítő prém-muffokig, széles a választék ahhoz, hogy réteges öltözködéssel még akkor is örömteli legyen a kültéri fotózás, ha odakint éppenséggel mínusz tíz fok van és csodálatosan hull a hó.

Aki imádja a havat, a jeget, vagyis magát a telet, annak nem kell lemondania tehát sem az álomruháról sem a jó hangulatról, csupán csak az öltözködést kell jobban átgondolni és a teljes ruházatot szükséges némileg körültekintőbben kiválasztani, mint egy nyári esküvő esetén. Habár ezt az Enzoani menyasszonyi ruhakölteményt viselve, lehet, megéri dideregni egy picit.

A télen tartandó esküvőkhöz elengedhetetlen, megfelelő (megfelelően melegítő) kiegészítők kiválasztásához érdemes még előző télen, vagy akkor ruhát próbálni, amikor az időjárás még hasonlóképpen zord.

Ugyanis ekkor, akár már teljes öltözetben kipróbálható többek között az is, hogy várhatóan milyen vastag kabátra lesz szükség a választott menyasszonyi ruha fölé.

Továbbá azt is jó már ekkor, előre felmérni, hogy szükség lesz-e majd egy, a csipkénél vastagabb kesztyűre, esetleg a rövid, csinos prémes kisbunda helyett nem fog-e inkább a vastag kapucnis irhakabát kelleni ahhoz, hogy a nagy napon minden a lehető legnagyobb rendben menjen, és lehetőleg elkerüljünk egy makacs megfázást.

A téli esküvők titka tehát egyszerűbb, mint sokan azt gondolnák: rétegesen kell öltözködni. Hiszen senki sem szeretne lemaradni egy esetleges tüdőgyulladás miatt a saját nászútjáról.

Igazunk van?