Elegáns esküvői ruhát akartam elfogadható áron, így kölcsönöztem egy luxus esküvői ruhát

Számtalan külföldi webshopot böngésztem át, szinte megszállottként, éjszakáról éjszakára, hogy megtaláljam álmaim menyasszonyi ruháját. Ám álmatlan éjszakáimat nem koronázta siker, pedig eleinte nagyon hittem benne, hogy csak elég kitartónak kell lennem és meg fogom találni a tökéletes ruhát.

Azonban az a ruha, ami elfogadható áron volt, annak az anyaga már a fotón is nagyon olcsónak tűnt. Amin pedig azonnal megakadt a szemem, mert első pillantásra is ragyogó és luxus minőségű esküvői ruha volt, annak az ára volt számomra túl borsos.

Egyszerű ruhát akartam, aztán meggondoltam magam – álomesküvője csak egyszer van az ember lányának

Eleinte nem feltétlen akartam nevesebb esküvői ruha tervező nevével fémjelzett menyasszonyi ruhát, azonban az eszményi szabásról és a kellemes viseletű, finom anyagról semmiképpen sem akartam lemondani.

Az esküvőm időpontja előtt két hónappal, mondhatni végső elkeseredésemben adtam magamnak – és az álomruhámnak – egy utolsó sanszot és barátnőim hosszas unszolására foglaltam időpontot ruhapróbára egy, az interneten is sok helyen ajánlott esküvői-ruhakölcsönző szalonba.

A Tiana esküvői ruhaszalonban mintha a mesék világában jártam volna

Nem túlzok, ha azt állítom, hogy a szalonba lépve hosszú percekig csak szájtátva bámultam a számtalan, legújabb trendeket követő, minőségi és luxus minőségű menyasszonyi ruha láttán.

Egy, amelyet épp akkor készítettek fel a kirakatba helyezésre, különösképp megtetszett, jó hat méterről is láttam az anyag finom esését és lágy, csillogó fényét, a puhán hajló csipkéket, amely azonban azt egyértelműsítette számomra, hogy miképp az interneten megcsodáltakra, arra a ruhára ugyancsak nem elég a keretem.

Kissé lemondóan érdeklődtem olyan megvásárolható ruha után a szalonban dolgozó hölgytől, amelyet költségvetésem szerint megengedhetek magamnak. Ugyan nem az esküvői ruha árán szeretnék spórolni, de reméltem, hogy ésszerű határokon belül megtalálom „A ruhámat”. Így is történt!

Elegancia, finom anyagok, tökéletes tervezés: a ruhák szinte rabul ejtettek

Üzletbe lépésem után másodjára akkor akadt el a szavam, amikor egymás után olyan meseszép darabokra hívták fel a figyelmemet, amelyek nem csak elegánsak voltak, de nagyon jó minőségű anyagból készültek.

Amikor a hölgy látta, hogy tanácstalanul nézem a ruhákat, megkért, hogy menjek kicsit vele, mutat még nekem elegáns darabokat. Habár mondtam neki is, hogy kifejezetten új ruhát szerettem volna, mégis a kölcsönözhető ruhákhoz vezetett, majd ott is egy olyan fogasállványhoz, amelyet akkor toltak ki a raktárból.

Az álom-esküvői ruhámat kölcsönöztem és ez volt a legjobb döntésem!

Kiderült, hogy pont aznappal érkeztek teljesen új ruháik, amelyeket ugyan még nem lehet megvásárolni, de bérelhetőek és én leszek az első, aki viselheti az egyik modellt.

Harmadjára maradt tátva a szám, amikor megláttam a divatvilág élvonalába tartozó világmárkák neveit, el sem hittem, hogy igazi, prémium kategóriába tartozó, kifutó modellek közül válogathatok.

Még most, az esküvőmre öltözködve is alig hiszem el, hogy hosszú hónapok keresgélése után alig két óra alatt megtaláltuk egymást egy aprólékos kidolgozású, csipkés, testhez álló fazonú menyasszonyi ruhával a Tiana Bridal Couture szalonjában.

Elsőként viselhettem egy királynőien elegáns menyasszonyi ruhát

Most pedig én vagyok az első, aki viseli ezt a menyasszonyi ruhát. A ruhámat. Bár nem fogom az esküvő után gondosan elcsomagolni és a szekrény mélyére rejteni, hiszen utánam újra kikölcsönzésre kerül majd tisztítva, vasalva.

Ám minden emlékemet megőrzöm és boldogsággal tölt el a tudat, hogy másnak is olyan álomszép ás emlékezetes perceket fog majd szerezni ez a menyasszonyi ruha, mint most, nekem.