Elegáns esküvő a kánikulában? Ezeket a menyasszonyi ruhákat ajánljuk

A kánikulát legjobb vízparton átvészelni, ám mit tegyél, ha az esküvődet városban, vagy a víztől, tengertől távol tartod meg? A hőség sajnos egyre inkább jellemző az év mind nagyobb részére, ezért ha kifejezetten elegáns esküvőt terveztek, akkor még fontosabb, hogy időben felkészüljetek a forróságra.

Ebben adunk most néhány praktikus tanácsot, és természetesen a legfontosabb kellékek, a menyasszonyi ruhák közül is ajánlunk párat, amik kifejezetten pompásan viselhetők a nagy hőségben is.

Gondoskodjatok előre árnyékról és üdítőről

Bárhova is tervezitek az esküvőt, jó előre gondoskodjatok olyan oldalt nyitott pavilonokról vagy más megoldásról, ami árnyékot biztosít a vendégeknek – és nektek is. Aligha veszi ki jól magát, ha a tűző napon elájul pár vendég, vagy maga a menyasszony!

Ha templomban vagy polgármesteri hivatalban tartjátok a szertartást, ott jobb a helyzet, viszont ekkor is fontos, hogy a ceremónia kezdetéig lehetőleg mindenki árnyékba húzódhasson.

A hőségben a legjobb szomjoltó a buborékmentes, illetve az enyhén citromos víz. Alkohol lehetőleg ne kerüljön elő a lakodalomig, mert a kánikulában sokkal hamarabb hat már egy-két pohár ital is!

Ruhaként pedig, ha igazán elegánsan akarsz megjelenni, egy egyedi V-hátkivágású Martina Liana designer sellő csipke esküvői ruhát ajánlunk, elefántcsont vagy ekrü színben, amit bátran viselhetsz normál, homokóra és alma testalkattal egyaránt.

Időzítsétek estére az esküvőt

Habár este is lehet még meleg az idő, a napnyugtát követően azért enyhülni fog mindenképpen a hőség – a naplemente pedig kifejezetten romantikus egy esküvőn. A régi életetek véget ér, és a lakodalom estéjét, majd a nászéjszakát követően tényleg új nap virrad rátok.

A vendégek is hálásak lesznek, hogy nem a tűző napon kell várakozniuk, egy esti szertartás és lagzi pedig számos lehetőséget kínál például díszítés terén, amit napfényben nem igazán szoktak alkalmazni.

Jó előre határozzatok meg kánikulai dress code-ot

Az elegancia, a minőség és a kifinomult ízlés tökéletesen érvényre juttatható a rekkenő hőségben is. A vendégsereg pedig hálás lesz, ha nem elvárt a háromrészes öltöny vagy a zárt kosztüm. Könnyű pamut ruha a hölgyeknek, lenvászon nadrág és világos ing az uraknak, akár elegáns vászoncipővel is bőven elfogadható!

A párod is esküdhet világos öltönyben, és tegyetek be a ruhacsomagba legalább két tartalék inget. Magadnak válassz például egy fodros hercegnős Stella York menyasszonyi ruha, puha tüllel, keresztpántos hátrésszel, szívkivágással, elefántcsont vagy ekrü színben, és tegyél el magadnak a szertartás utánra egy könnyebb, elegáns, fehér ruhát.

Ha megfogadod a tanácsainkat, a legnagyobb hőség idején is csupa pozitív esemény miatt lesz emlékezetes az esküvőd, és a vendégsereg még sokáig fogja örömmel emlegetni a Te legcsodásabb napodat!