Az esküvői ruha színek 50 árnyalata

A menyasszonyi ruha fazonját illetően szinte minden nőben lebeg egy idealizált, álomszerű kép, amelyhez nagy valószínűséggel igen hasonlót fog választani, amikor ruhapróbára kerül a sor.

Azonban amikor annak színéről kell dönteni, a széles kínálat valamint a nagy árnyalat-választék miatt már sokan zavarba jönnek.

Egy „árnyalatnyi különbség” ugyanis esküvői ruha tekintetében bizony nagyon is sokat számít.

A fehértől az ekrün át, tojáshéjtól a bézsig talán elsőre végtelennek tűnhet a kínálat, ám ahogy az erősebb színek esetében sincs olyan, akinek minden szín jól áll, így ugyanez érvényes az esküvői ruha finom árnyalataira is.

Ahhoz, hogy megtudjuk melyik árnyalat képes kiemelni természetes szépségünket, nem szükséges kapkodva bejelentkeznünk egy stílus- és szín tanácsadóhoz.

Két részes cikkünk első felében a fehér(es) árnyalatokat tekintjük végig, hogy Ön is megtalálja az ideális esküvői ruhaszínt!

BE465 sellő csipke esküvői ruha

BE465 sellő csipke esküvői ruha

Fehér (white)

A „tiszta”, szinte vakító hófehér, drága selyemből készült menyasszonyi ruha egy olyan királyi klasszikus, amelyet a brit Viktória királynő viselt először, amikor az arisztokratákhoz méltó, fényűző esküvő keretében hozzáment Albert (szász-coburg-gothai) herceghez.

Egy ilyen drága anyagból készített és csak egyetlen egy alkalommal viselt ruhát eleinte csak a leggazdagabbak engedhették meg maguknak. A mesébe illő királyi menyegző hatására egyre több kislány álmodozott pompázatos álomesküvőről és az ahhoz tökéletesen illő fehér ruháról, amelyet majd viselve a nagy napon ők is fenséges és csodálatosan gyönyörű királynőként fognak tündökölni.

Ám az álmokkal és a közhiedelemmel ellentétben a tiszta fehér, már-már kékes árnyalatú menyasszonyi ruha csak keveseknek áll igazán nagyon jól, valamint kifejezetten sápaszthatja az egyébként is világos fehér, arisztokratikus tónusú, hibátlan bőrt.

Elefántcsont (ivory) / Tört fehér (off white)

Talán a menyasszonyok többsége hófehér ruháról álmodik. Legalábbis eleinte, hiszen az ezüstösen szikrázó ékkövekkel díszített ruhák lényegesen hangsúlyosabbak egy leheletnyi szín-árnyalással, például off white (tört fehér), vagy elefántcsont színben, ezáltal sokkal dekoratívabban is mutathatnak felvéve, mint esetleg egy egyszerű „fehér”ruha.

A fehérhez hasonlóan a tört fehér is inkább a sötétebb bőrtípusú hölgyeken mutat ragyogóan, ám az esküvői ruhák neves tervezői így a különböző árnyalatokkal játszva évről évre megalkotják a legelőnyösebb fazon és árnyalat kombinációkat.

Ezeket viselve a nők a nagy napjukon természetes haj- és bőrszíntől függetlenül mind királynőként ragyoghatnak, mint akár ebben a sellő csipke menyasszonyi ruhában a Kenneth Winston – Ella Rosa kollekcióból.

Ekrü (ivory)

A csipke áttört, apró mintázatát és a selyem fényét kifejezetten kiemeli a finom ekrü (krém) vagy épp az elegánsan visszafogott, tojáshéj árnyalat.

A fehér bőrtónus kihangsúlyozására ezért egy melegebb ekrü, vagy vajszín ruha lehet a legalkalmasabb, például ez A-vonalú menyasszonyi ruha az Essense of Australia-tól.